موبایل کده

خدمات موبایل

موبایل کده

خدمات موبایل

انواع صفحه نمایش گوشی های هوشمند


آشنایی با انوع صفحه نمایش‌های گوشی و تبلت

آشنایی با انواع صفحه نمایش گوشی موبایل و تبلت

انواع گوناگونی از صفحه نمایش‌ها در گوشی‌های هوشمند امروزی کاربرد دارد. آشنایی با انواع صفحه نمایش و تکنولوژی‌های مختلف آن قبل از خرید گوشی موبایل ، می‌تواند در انتخاب کمک حال باشد. از چندین سال پیش تلفن‌های هوشمند با صفحه نمایش‌های بزرگ هرچه بیشتر محبوب شده‌اند. در این نوشتار قصد داریم انواع صفحه نمایش‌ها و صفحه‌های لمسی و مزایا و معایب هر یک را بررسی کنیم.

صفحه نمایش TFT LCD

TFT مخفف Thin Film Transistor است. TFT LCD معمول‌ترین نوع صفحه نمایش در بین گوشی‌ها و تبلت‌های امروزی می‌باشد. این نوع از صفحه نمایش‌ها به نسبت تکنولوژی‌های قبل از خود، کیفیت تصویر بهتر و وضوح بالاتری را ارایه می‌کنند. نقاط ضعف این تکنولوژی در محدودیت زاویه دید و خوانایی پایین در زیر نور مستقیم خورشید است. صفحه نمایش‌های TFT‌ نسبتا انرژی بیشتری را مصرف می‌کنند و میانه خوبی با باتری ندارند، ولی به دلیل هزینه‌ی پایین ساخت، در گوشی ارزان قیمت  و رده‌پایین بیشتر به چشم می‌خورند.

صفحه نمایش IPS LCD

IPS مخفف In-Place Switching است. اگر بخواهیم صفحه نمایش TFT و IPS را مقایسه کنیم، صفحه نمایش‌های IPS دارای زاویه دیدِ بازتر و مصرف انرژی پایین‌تری هستند. ولی هزینه‌ی ساخت آنها نسبت به صفحه نمایش‌های TFT بالاتر است و به همین دلیل اکثرا در تلفن‌های هوشمند رده بالاتر به چشم می‌خورند. برای مثال، صفحه نمایش آیفون 4 با وضوح 640×960 پیکسل از نوع IPS بوده که در مقایسه با رقبای هم دوره خود کیفیت خارق العاده‌ای ارایه می‌کرد.

صفحه نمایش Resistive Touchscreen LCD

صفحه نمایش‌های لمسی بر اساس دو نوع تکنولوژی عمده تولید می‌شوند، خازنی و مقاومتی. صفحه نمایش‌های مقاومتی شامل دو صفحه ماده‌ی رسانا با فاصله بسیار کم هستند که به عنوان مقاومت عمل می‌کند. زمانی که صفحه نمایش لمسی توسط انگشتان دست یا قلم استایلوس لمس می‌شوند، در نقطه‌ی لمس، دو صفحه به هم اتصال پیدا می‌کنند و با تشکیل مداری در این نقطه و پردازش توسط پردازشگر، فرمان انجام می‌شود. دقت صفحه های لمسی مقاومتی نسبت به صفحه لمسی خازنی پایین‌تر است و در برخی موارد برای دقت بالاتر نیاز به استفاده از قلم است. امروزه استفاده از صفحه نمایش‌های لمسی مقاومتی محدود به کاربری‌های خاص و هزینه پایین شده است و بیشتر از صفحات لمسی خازنی استفاده می‌شود.

صفحه نمایش Capacitive Touchsceen LCD

صفحه نمایش‌های لمسی خازنی از یک ورقه‌ی شیشه‌ای نازک پوشش داده شده با یک ماده‌ی شفاف رسانا ساخته می‌شوند. هنگامی که صفحه لمسی توسط بدن انسان لمس می‌شود، میدان الکترواستاتیکی صفحه با وقفه‌ای روبرو می‌شود. این وقفه توسط پردازنده شناسایی و پردازش می‌شود و فرمان مورد نظر اجرا می‌شود. صفحه نمایش‌های لمسی خازنی نسبت به صفحه نمایش‌های مقاومتی بسیار بهترند و دقت بالایی دارند. تجربه‌ی کاربری نیز بسیار بهتر است و به اصطلاح صفحه نمایش لمسی خازنی بسیار روان است. در بیشتر تلفن‌های هوشمند رده بالای امروزی از صفحه نمایش‌های لمسی خازنی استفاده می‌شود.

صفحه نمایش OLED

OLED مخفف Organic Light Emitting Diode است. این تکنولوژی به نسبت دیگر تکنولوژی‌های صفحه نمایش جدیدتر است و اخیرا استفاده از آن همه گیر شده است. در تکنولوژی OLED یک لایه از ماده‌ی ارگانیکی (پایه کربن) بین دو صفحه‌ی رسانا (آند و کاتد) ساندویچ می‌شود و بین دو صفحه‌ی نازک شیشه‌ای قرار می گیرند. وقتی که جریان از دو صفحه‌ی رسانا عبور می‌کند، نوری الکترو لومینسنتی توسط ماده‌ی پایه کربن بین دو صفحه‌ی رسانا ساطع می‌شود. روشنایی و رنگ نور ساطع شده با تغییر پالس الکتریکی قابل تغییر است.

صفحه نمایش‌های OLED نسبت به صفحه نمایش‌های LCD مزایای بسیاری دارند. رنگ استثنایی، سرعت واکنش بسیار بالا، زاویه دید بازتر، روشنایی بالاتر و وزن و ضخامت بسیار پایین‌تر از جمله برتری‌های این نوع صفحه نمایش‌ها محسوب می‌شوند.

صفحه نمایش AMOLED

AMOLED مخفف واژه‌ی Active-Matrix Organic Light Emitting Diode است. این تکنولوژی مزایای اصلی تکنولوژی OLED‌ را دارد با این تفاوت که مصرف انرژی پایین‌تر و زمان واکنش بالاتری دارد. مصرف انرژی پایین باعث شده است در تلفن‌های هوشمند هرچه بیشتر از این نوع صفحه نمایش‌ها استفاده شود.

صفحه نمایش Super AMOLED

این تکنولوژی نسخه پیشرفته‌تر تکنولوژی صفحه نمایش AMOLED است که توسط کمپانی سامسونگ توسعه داده شده است. قسمت  لمسی خازنی صفحه نمایش در این تکنولوژی با نمایشگر آن ادغام شده است و نسخه نازکتر شده آن را فراهم کرده است. این صفحه نمایش‌ها تقریبا نازکترین صفحه نمایش‌های لمسی موجود در بازار هستند و اغلب در تلفن‌های هوشمند پرچمدار سازندگان و مخصوصا در صفحه نمایش گوشی سامسونگ استفاده می‌شوند.

صفحه نمایش Retina Display

این واژه برای اولین بار توسط اپل برای وضوح برابر با 640×960 صفحه نمایش IPS آیفون 4 استفاده شد. این نامگذاری به این دلیل است که در این ابعاد و این وضوح تصویر، پیکسل‌ها توسط چشم انسان به هیچ عنوان قابل تشخیص نیست. این نوع از صفحه نمایش بسیار تیز و درخشان است.

صفحه نمایش Haptic / Tactile touchscreen

این فناوری که به طور آزمایشی توسط بلکبری و نوکیا در چند مدل تست شده است در هنگام لمس صفحه نمایش با اعمال فشار عکس العمل نشان می‌دهد و به نوعی صفحه لمسی با کاربر تعامل بر قرار می‌کند. این تکنولوژی به منظور افزایش دقت صفحه لمسی و بهبود تجربه کاربری مخصوصا در هنگام تایپ کردن به کار گرفته می‌شود.

این تکنولوژی‌ها اصلی‌ترین تکنولوژی‌های مورد استفاده در بحث صفحه نمایش تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها هستند. معرفی کلی این تکنولوژی‌ها به منظور آگاهی بخشی به کاربران فروشگاه اینترنتی  تبلت فون در راستای تسهیل تصمیم گیری در فرآیند خرید گوشی یا تبلت است تا بتوانند مقایسه‌های موثرتری بین کالاها انجام دهند.

فلش زدن تلفن های همراه

گوشی های اندرویدی

آموزش فلش گوشی های اندرویدی


مرحله سوم، دانلود Custom Rom

 از پیش نیازهای اصلی برای انجام فرآیند، دانلود و نصب کاستوم رام (custom rom) یا رام سفارشی می باشد. از بهترین رام های مربوط به سیستم عامل اندروید می توان به Miui، Cyanogemod، Paranoid و Carbon، اشاره نمود. این رام ها را می توان توسط سیستم کامپیوتر دانلود نموده و به گوشی اندرویدی انتقال داد.

نکته: رام سفارشی می بایست با گوشی اندرویدی سازگاری و هماهنگی کامل و لازم را داشته باشد. در غیر این صورت، در فرآیند فلش کردن مشکلاتی ایجاد می گردد.

بوت کردن گوشی

مرحله چهام، بوت کردن دستگاه در حین ریکاوری

در ادامه مراحل فلش گوشی، باید نسبت به ریکاوری بوت دستگاه مبادرت ورزید. برای انجام این کار می بایست کلیدهای مربوط به تنظیم صدا و پاور گوشی را به صورت همزمان نگه داشت. پس از انجام این کار منوی مربوط به Bootloader ظاهر می شود.

به منظور حرکت کردن در منوهای مختلف، می توان از کلیدهای تعبیه شده برای کاهش و افزایش سطح صدای گوشی کمک گرفت. برای وارد شدن به بخش ریکاوری، باید از کلید پاور دستگاه استفاده کرد. پس از وارد شدن به این بخش گزینه Install انتخاب می گردد. گزینه Install zip from sdcard در صفحه بعدی انتخاب شده و پس از یافتن محل ذخیره رام، با لمس دکمه مربوطه، عملیات را تایید نماید.

مرحله پنجم، فعال سازی قابلیت OEM و USB

در این مرحله  باید دو قابلیت کاربردی OEM Unlocking و USB Debugging فعال شود. با فعال سازی این بخش امکان دسترسی به سیستم و اعمال تغییرات، از طریق کابل usb فراهم می گردد.

برای فعال سازی این قابلیت باید وارد بخش تنظیمات گوشی شده و پس از رفتن به قسمت About Phone و پیدا کردن گزینه Build Number، با ضربه زدن چندین بار بر روی این بخش، پیغام You are now a developer ظاهر می گردد. پس از طی این مراحل، قسمت جدیدی با عنوان Developer Option در تنظیمات دستگاه ایجاد می شود. با مراجعه به این بخش می توان قابلیت های oem و usb را فعال نمود.

مرحله ششم، فلش رام بر روی دستگاه

این مرحله از جمله مراحل بسیار مهم فلش کردن گوشی های اندرویدی به حساب می آید. برای اعمال تغییرات در ابتدا از صفحه ریکاوری مد دستگاه گزینه Wipe و سپس Format data انتخاب می شود. پس از نمایش پیغام موفقیت آمیز بودن حذف داده ها، با فشار دادن دکمه بازگشت به سمت عقب، وارد منوی wipe شده و سپس گزینه advanced wipe انتخاب شود.

سپس با زدن تیک گزینه‌های cache، Dalvik/art cache و system، دستور حذف اطلاعات را صادر نمایید. در ادامه دستگاه به کامپیوتر متصل شده و با اجرا کردن پنجره Command prompt دستور /ad push LINEAGE.zip .sdcard نوشته و اینتر بزنید. پس از موفقیت آمیز بودن عملیات، پیغام File Pushed ظاهر می شود. پس از مشاهده این پیغام از منوی مربوط به ریکاوری مد گزینه install انتخاب می گردد.

نکته: نرم افزارهای Odin، Emma، Miracle box و SP flash tool، از بهترین اپلیکیشن ها برای انجام Flash گوشی های اندرویدی به شمار می روند.

مراحل فلش کردن گوشی بدون کامپیوتر

  • ابتدا گوشی را خاموش کنید.
  • پس از خاموش کردن، شروع به نگه داشتن همزمان دکمه های هوم و Volume Up کنید. پس از آن دکمه پاور را نیز فشار داده تا گوشی مجددا روشن شود.
  • در صورت به درستی انجام دادن این کار، همانطور که در تصویر مشاهده می کنید منو سیستم عامل اندروید به شما نشان داده می شود.
فلش گوشی های اندرویدی
فلش گوشی های اندرویدی
  • توجه داشته باشید که پس از روشن شدن گوشی، صفحه نمایش دیگر کار نکرده و شما می بایست از دکمه های افزایش یا کاهش صدا و دکمه هوم برای بالا و پایین کردن در منو و انتخاب استفاده نمایید.
  • گزینه wipe data/factory rese را در منو تنظیمات اندروید انتخاب نمایید.
طریقه فلش کردن گوشی اندرویدی
  • حالا بر روی گزینه Yes — delete all user data بزنید.
چگونه گوشی اندرویدی را فلش کنیم
  • کار فلش کردن به اتمام رسید. پس از فلش شدن گوشی ریستارت می شود.


معایب فلش زدن گوشی

با فلش گوشی هوشمند کلیه اطلاعات، اپلیکیشن ها و اطلاعات شخصی و حائز اهمیت کاربر از بین می رود. همچنین، امکان بازگردانی و بازیابی اطلاعات حذف شده وجود ندارد. بر این اساس، در هنگام فلش کردن دستگاه از این موضوع نباید غافل شد.

علاوه بر این، در صورت انجام نادرست عملیات فلش کردن دستگاه، کاربر با مشکلاتی مانند خاموش شدن ناگهانی تلفن همراه، عدم متصل شدن به سایر دستگاه ها، wifi و بلوتوث و خطا در آنتن دهی مواجه می گردد. با این حال، فلش کردن گوشی هوشمند، موجب برطرف شدن کلیه ایرادهای نرم افزاری دستگاه می شود.  

فلش گوشی

پیش نیازهای فلش گوشی های اندرویدی

پس از آن که اقدام به فلش کردن گوشی های اندرویدی گردد؛ لازم به ذکر است که به کاربران گوشی های اندرویدی این تذکر داده شود که تمامی اطلاعات درون گوشی موبایل آن ها اعم از عکس و فیلم و مخاطب و تمامی بازی ها و سرگرمی ها به شرط آنکه در حافظه داخلی گوشی و نه حافظه رم و خارجی آن سیو شده باشند، به طور کلی پاک می گردند.

بنابراین هر کاربری پیش از اقدام به فلش کردن می بایست از اطلاعات شخصی و ضروری خود یک بکاپ گرفت تا این نسخه پشتیبان را در دست داشته باشد و بلافاصله پس از فلش کردن اطلاعات شخصی و ضروری خویش را باری دیگر به دستگاه خود اضافه کند.

نکته دیگری که در خصوص فلش کردن گوشی های اندرویدی وجود دارد؛ ذکر این مسئله است که تنها راهی که برای این امر وجود دارد، بازگشت به وضعیت اولیه کارخانه ای گوشی موبایل است که برای این منظور می بایست با دسترس بودن یک دستگاه کامپیوتر، کابل USB، فایل رام استوک و مهمتر از همه ابزار فلشر ODIN مراحل مختلف را در راستای فلش کردن گوشی پشت سر گذاشت تا بتوانید گوشی خود را فلش کنید.

پس از آن که این ابزار آلات فراهم گشت، می بایست مراتب را در جهت فلش کردن با توجه به نوع برند گوشی طی نمود و در نهایت مشکل افت سرعت و هنگ کردن گوشی و سایر اختلالات درونی آن را با فلش کردن از بین برد و باری دیگر از نو یک دستگاه موبایل با سرعت مناسب را در اختیار داشت و از آن نهایت استفاده و بهره وری را برد.